fbpx

1. MODUL

KATA adózás szabályai

A KATA Mesterkurzus első moduljában végigvesszük a szabályokat és fogalmakat, amiket minden KATA adózónak tudnia kell, függetlenül attól, hogy egyedül intézi az ügyeit, vagy könyvelővel dolgozik együtt.
Frissített 2021-es verzió!
Kattints bátran, vásárlás után azonnal hozzáférsz a tananyaghoz!

Miért végezd el ezt a képzésünket?

Professzionálisan kidolgozott szakmai anyagokból tanulhatsz

Átfogó, magabiztos ismeretet szerzel a KATA adózásról

A videókban konkrét példákon, számolásokon keresztül mutatjuk be a szabályokat

Mindenki számára érthetően magyarázunk el mindent, így biztosra veheted, hogy könnyen meg fogod tanulni a szabályokat

Ha mégis elakadnál, tanfolyam felületén minden leckénél tudsz kérdezni is, nem hagyunk magadra tanulás közben!

Szeretnél minden szabályosan végezni a KATA vállalkozásoddal kapcsolatban?

Ha igen, akkor ez az online képzés neked készült!

Mit tartalmaz ez az online képzésünk?

A KATA nehézsége nem abban rejlik, hogy a szabályok, törvények nehezen érthetőek lennének. Az a nehéz benne az, hogy nagyon sok szabály van amiről tudnod kell, mert ha ezeket nem veszed figyelembe, akkor máris nagy bajba kerülhetsz.

Ehhez hozzájön, hogy egy katásnak, nem csak a KATA törvényt kell ismernie. Úgyanúgy vonatkozik rá az egyéni vállalkozóról és egyéni cégről szóló törvény, az áfa törvény, nemzetközi törvények és szabályok és még rengetek minden más.

Ezt az internetről összeszedni, kibogarászni szinte lehetetlen.

Pont emiatt hoztuk létre ezt a képzést, hogy ne kelljen napokat, heteket ezzel eltöltened. Egyetlen képzésben összeszedtük neked a KATA adózás szabályait, olyan részletséggel ahogyan még egy könyvelő se magyarázná el neked!

Igen, ezt ilyen határozottan ki merjük jelenteni!

Ha szeretnél magabiztos tudást szerezni a KATA adózásról, akkor ez a tanfolyam neked készült! Ne habozz kattints a gombra, és vásárold meg most!

Mit veszünk át ebben a 12 leckés online tanfolyamban?

KATA 2021 változások

8 leckében egyenként végig megyünk az összes 2021-es változáson, ahol átvesszük a számlázáshoz köthető változásokat, ellátási alapot, 40%-os új extra adó szabályait, a kötelező írásbeli tájékoztatás szabályait, az értékhatár számításának változásait.

40%-os új extra adó szabályai (2021-es szabály!)

Sokan csak '3 milliós szabálynak' ismerik, de ennél lényegesen összetettebb szabályról van szó, talán a KATA adózás legbonyolultabb része. Pont emiatt mi ebben a 6 fejezetett tartalmazó leckében alaposan végig vesszük mit, hogyan kell számolni, ha belföldi-, külföldi- vagy kapcsolat vállalkozásról van szó.

Mi az KATA és mikor válasszuk?

Mi is az a KATA adózás? Milyen adót vált ki a KATA és milyeneket nem? Végig számoljuk, hogy mekkora bevételnél mennyire éri meg a KATA adózást választani, valamint azt is végig vesszük, hogy milyen esetekben nem lehetsz katás egyéni vállalkozó, mert bizony, vannak kizáró okok is.

Főállásban vagy mellékállásban?

Mikor kell főállású katásnak lenni, és mikor lehetünk mellékállású katás? Mit is jelent ez, és mikor mekkora összegű havi KATA adót kell fizetnünk?

Iparűzési adó fizetésének kétféle módja

Vállalkozásunk létrehozása után nyilatkoznunk kell, hogy hogyan szeretnénk fizetni az iparűzési adót. Ezt sokan elrontják, ezért ebben a leckében végig vesszük a lehetőségeket, kiszámoljuk, hogy melyik esetben melyiket érdemes választani, és hogy milyen szabályok vonatkoznak rá.

Iparkamarai hozzájárulás

Minden egyéni vállalkozónak regisztrálnia kell magát a területileg illetékes iparkamaránál. Megnézzük ez pontosan mit jelent, mekkora összeget kell fizetni és mikor?

Katások és a bevétel

Mi számít bevételeknek a KATA szempontjából és mi nem? Végig vesszük, hogy miért fontos a bevétel megszerzésének az időpontja, valamint, hogy mikor van és mikor nincs jelentősége a költségeknek KATA adó szempontjából. Mekkora a KATA bevételi határ 2020-ban? Ha év közben szüneteltünk, mentesítést kértünk akkor ilyen esetekben, hogyan kell arányosítani azt? Példákon keresztül végig számoljuk a lehetőségeket.

Alanyi adómentes vagy áfakörös?

Mit jelent az, hogy alanyi adómentes és mit, hogy áfakörös? Mi 2020-ban az alanyi adómentesség határa, és pontosan hogyan kell azt kiszámítani, ha nem egész évben voltunk KATA vállalkozók? Ha elérjük a 12 milliós határt, akkor nem csak a 40%-os extra KATA adóval kell foglalkoznunk. Ebben a leckében végigvesszük milyen teendőink lesznek, és mit kell tudni arról, ha áfakörösök leszünk?

Tevékenység végzése táppénz, CSED és GYED alatt

Sokszor merül fel, hogy végezhetünk-e tevékenységet táppénz, CSED és GYED alatt. Ha igen, akkor milyen esetekben? Ezeket fogjuk végig venni ebben a leckében.

Nyugdíj alakulása KATA esetén

Sokat lehet hallani, hogy katások nem igazán számíthatnak majd nyugdíjra. Ezt a témát fogjuk ebben a leckében körbejárni.

KATA, a színlelt munkaviszony és a 7 pont

Biztosan hallottál már arról a 7 pontról, amiből ha egynél többet teljesítesz akkor a hatóság nem nyílváníthatja színlelet munkaviszonynak az adott együttműködést. De pontosan mi is ez a 7 pont és mire kell közben figyelni?

Munkaerő alkalmazása katásként

Sok a tévhit azzal kapcsolatban, hogy katás vállalkozó, hogyan foglalkoztathat alkalmazottat. Ebben a leckében végigvesszük a három lehetőséget, valamint egy külön videóban kitérünk arra, hogy katás vállalkozó más katás vállalkozókkal milyen formában tud együttműködni.

Termékek értékesítése katásként

Katás vállalkozóként nyugodtan árulhatunk fizikai termékeket is, de van pár szabály amiket tudunk kell, hogy biztosan ne legyen később probléma belőle. Ezeket vesszük végig, több példát is bemutatva.

...egy nagy összefoglalás!

Ebben a leckében összefoglaljuk a a tanfolyam anyagát, kiemeljük a legfontosabb gondolatokat. Remek lehetőség, ismétlésre, hogy a legfontosabb tudnivalók a KATA adózásról biztosan megmaradjanak benned!

Kik vagyunk mi?

A KatásLeszek 2017 óta készít online képzéseket kimondottan KATA adózó egyéni vállalkozóknak. A több évnyi oktatóanyag fejlesztés és Szedlák Anita több mint 15 éves szakmai tapasztalata a garancia arra, hogy a maximálisan elégedett leszel a tőlünk vásárolt online tanfolyamokkal.

Molnár Szabolcs

KatásLeszek alapítója és ügyvezetője

Szedlák Anita

Könyvelő,
KatásLeszek szakmai koordinátora,
Ledger & Co. Media Accounting Kft. ügyvezetője

A tanfolyam számokban:

12 db

lecke

26 db

videó

1 óra 10 perc

videóanyag

209

hallgató

5.0 csillag

15 db értékelés alapján

12 db

lecke

26 db

videó

1 óra 10 perc

videóanyag

209

hallgató

5.0 csillag

15 db értékelés alapján

A tanfolyam teljes tartalom jegyzéke:

1. Bevezető - 3 videó

2. KATA adózás szabályai - 6 videó

3. KATA bevételekről és a felső határról - 3 videó

4. Alanyi adómentes és áfakörös - 4 videó

5. További tudnivalók - 6 videó

6. Összefoglalás és hogyan tovább? - 1 videó

Kattints bátran, vásárlás után azonnal hozzáférsz a tananyaghoz!

Hogyan épül fel nálunk egy online tanfolyam?

Modern, átlátható, könnyen használható tanfolyamfelület

A teljesen átalakított és megújított tanfolyamrendszerünk egy új, modern, átlátható és könnyen használható tanfolyam felületet kapott.

Professzionális videók

A képzéseink gerincét a videók adják. Videókban mutatjuk meg és magyarázzuk el az adott témát. A képzés anyagát 2-5 perces videókra szedtük szét, egy-egy videó egy konkrét témával foglalkozik.

Professzionális videók

A képzéseink gerincét a videók adják. Videókban mutatjuk meg és magyarázzuk el az adott témát. A képzés anyagát 2-5 perces videókra szedtük szét, egy-egy videó egy konkrét témával foglalkozik.

Szöveges anyagok, extra információk, hasznos hivatkozások

A leckékhez sokszor extra szöveges információ is tartozik, ami kiegészíti a videók anyagait. Itt találhatóak a videó anyagához kapcsolódó linkek is, így könnyen tudod azonnal alkalmazni az elhangzottakat.

Kérdés szekció minden leckénél

Minden lecke alatt található egy kérdés szekció. Itt az adott leckével kapcsolatos kérdésedet tudod feltenni szakértőinknek, de vissza is tudod olvasni mások által feltett kérdéseket, szakértőink által adott korábbi válaszokat, valamint te is meg tudod osztani a tapasztalatod a KatásLeszek hallgatóival.

Kérdés szekció minden leckénél

Minden lecke alatt található egy kérdés szekció. Itt az adott leckével kapcsolatos kérdésedet tudod feltenni szakértőinknek, de vissza is tudod olvasni mások által feltett kérdéseket, szakértőink által adott korábbi válaszokat, valamint te is meg tudod osztani a tapasztalatod a KatásLeszek hallgatóival.

Tudáspróbák

Minden tanfolyamhoz készül tudáspróba is, mely segítségével tudod tesztelni a frissen megszerzett tudásodat. A tanfolyam anyagából rákérdezünk a legfontosabb információkra, így nem csak tesztelni tudod a tudásod, hanem be is tudod gyakorolni azokat.

Csatlakozz a KATA Mesterkurzus privát hallgatói Facebook csoportjához!

Létrehoztunk egy zárt, privát Facebook csoportot kimondottan KatásLeszek hallgatóknak, ahol fel tudjátok tenni kérdéseiteket, értesülni tudtok a legfrissebb újdonságokról.

Mit mondtak azok, akik elvégezték ezt a tanfolyamunkat?

Értékelések és vélemények

5.0
Átl. értékelés
22 db értékelés
5
21
4
1
3
0
2
0
1
0
Mi a véleményed erről a képzésről? Oszd meg a leendő hallgatókkal!
Patakyné Polyák Ildikó
8 hónap ezelőtt
Csak a lényeg hangzott el.

Nagyon kezdő vagyok, de számomra is érthető volt. Köszönöm.

×
Preview Image
Abóczki Alexandra
1 év ezelőtt
Profizmus

Lényegre törő, semmit nem hiányoltam belőle. Megszereztem azt a kellő tudást, amivel már nem leszek elveszett a KATA adózás területén.

×
Preview Image
Lamár Zsolt
1 év ezelőtt
csak a lányeg

Mindent megtudtam a témával kapcsolatban.

×
Preview Image
Tarján Csilla
1 év ezelőtt
Tökéletesen összeszedett információ forrás a Kata megismeréséhez!

A tanfolyam átfogó képet ad a Kata adózásról, a legfontosabb kérdéseket válaszolja meg, mint videoban mint szöveges leírásával. Könnyen érthető hétköznapi példákkal es számításokkal mutatja be hogy az adózás bárkinek megérthető legyen. A tudáspróba pedig elmélyíti a hallottakat, a legfontosabb információkat rögzíti az ismétléssel. Mindenkinek 100 %-ban ajánlom aki bele szeretne vágni !

×
Preview Image
Visi Márton
1 év ezelőtt
reszletes, ertheto

tetszett az egyszeru, eletszeru magyarazat

×
Preview Image
Molnár Gergely
2 év ezelőtt
Alapos, informatív, ajánlom mindenkinek!

Maximálisan elégedett vagyok! 🙂

×
Preview Image
Tankó Zsombor
2 év ezelőtt
-

-

×
Preview Image
Czondi Krisztina Réka
2 év ezelőtt
Hasznos 🙂

Számomra minden lecke hasznosnak bizonyult, mely révén a férjem vállalkozását fogom tudni segíteni/támogatni 🙂 később is hozzátok fordulok 😉 de előbb végig hallgatom az 5 modult 😉 köszönettel!

×
Preview Image
Gál Tamás
2 év ezelőtt
Kiváló

Kiváló

×
Preview Image
Kereső Anna
2 év ezelőtt
Tökéletes

Nagyon hasznosnak találta.

×
Preview Image
További értékelések megtekintése
Mi a véleményed erről a képzésről? Oszd meg a leendő hallgatókkal!
"Kiváló oktatóanyag, logikusan felépített, élvezetes videókkal! Nagy segítség volt számomra, hálás köszönet!"
Szakács Éva
...
5/5
"A KATA adózás szabályai modul kiváló és naprakész áttekintést ad arról, hogy miért jó és esetleg miért nem ajánlott a KATA adózást választani. Az anyag egy része legkevésbé sem haszontalan ismétlés, még az anyag további részei életszerű példákkal mutatják be, hogy hogyan is kell értelmezni a jogszabályban leírtakat. Csak ajánlani tudom mindenkinek."
Nyíri András
...
5/5
"Nagyon sokat segít, kitűnő"
Váradi Gyöngyi
5/5
"Nagyon tetszett a tanfolyam,tömör ,értékes és érthető.Köszönöm. Ajánlom minden kezdő vállalkozónak aki szeretne tisztában lenni a fontos teendőivel."
Papp Anna
5/5
Kattintás után átviszünk a megrendelés oldalra, ahol a fizetés után azonnal hozzá tudsz férni a tanfolyamhoz.

Ami minden tanfolyamunk mellé jár...

Két extra érv, hogy miért a mi képzésünket válaszd!

Örökös hozzáférés
Nálunk nincsenek ütemezett videók, korlátozott hozzáférés vagy lejáró előfizetések. A tanfolyam megvásárlásával örökös hozzáférést kapsz ehhez a tanfolyamhoz, így annyiszor és akkor nézed meg, amennyiszer csak szeretnéd.

30 napos pénzvisszafizetési garancia
Biztosak vagyunk benne, hogy hasznosnak fogod találni ezt a tanfolyamunkat. Amennyiben mégsem, akkor 30 napon belül jelezd nekünk és visszafizetjük az árát. Igen, ennyire biztosak vagyunk benne!

Csomagban jobban megéri!

KATA Mesterkurzus csomagot megvásárolva, mind az 5 db KATA online tanfolyamunkat megkapod!

5 db

Online tanfolyam

84 db

oktató videó

4 óra

videóanyag

71 db

kidolgozott téma

4,9 ⭐️

átlagos értékelés

Mind az öt tanfolyam egy csomagban, kedvezményes áron!

Ebben a csomagban megkapod a KATA Mesterkurzus mind az öt tanfolyamát, ami tartalmazz több mint 4 órányi videóanyagot, professzionális, mindenki számára érthető videókkal. Ezeken felül képzéseink tartalmaznak szöveges kiegészítéseket, magyarázatokat, törvényrészleteket, tudáspróbákat.

Szerezd be most kedvezményes áron a teljes csomagot !

54 950 Ft

19 990 Ft + ÁFA

* ‘KATA bevallás’ képzésünket 2021. január 15.-ig frissíteni fogjuk a legfrissebb szabályoknak megfelelően.

KATA Mesterkurzus

KATA Mesterkurzus

Mind az öt modul egy csomagban, kedvezményes áron!

Ebben a csomagban megkapod a KATA Mesterkurzus mind az öt tanfolyamát, ami tartalmazz több mint 4 órányi videóanyagot, professzionális, mindenki számára érthető videókkal. Ezeken felül képzéseink tartalmaznak szöveges kiegészítéseket, magyarázatokat, törvényrészleteket, tudáspróbákat.

Szerezd be most kedvezményes áron a teljes csomagot !

24 990 Ft

* ‘KATA bevallás’ képzésünket 2021. január 15.-ig frissíteni fogjuk a legfrissebb szabályoknak megfelelően.

Vásárold meg most a képzést magadnak!

Vásárlás egy perc alatt megvan, azonnal hozzáférsz a online tanfolyamhoz!

A képzés ára:

9 990 Ft + ÁFA

9990 Ft + ÁFA

Rendszerfrissítés miatt a következő 1-2 napban, átmenetileg nem vásárolható meg. Kérem látogasson vissza később!

A tanfolyamot azonnal el tudod kezdeni, nem kell senkihez sem igazodnod, olyan sorrendben és ütemben tudsz haladni, ahogy csak szeretnél. Ráadásul a videókat bármikor és bármennyiszer újranézheted, ha pedig valami kérdésed van a tanfolyam anyagával kapcsolatban, az erre kialakított felületen meg tudod tőlünk kérdezni.

Gyakran Felmerülő Kérdések

A regisztrációhoz nem kell mást tenned, mint kattintani a nagy zöld gombra, majd add meg az adataidat. Ekkor kapsz majd egy visszaigazoló e-mailt, hogy sikeresen felíratkoztál. Másnaptól márkapod is az első napi leckét.
Nem, a KATA Mesterkurzus VIP Facebook csoport hozzáférés, csaka. fizetős tanfolyamokat megvásárló hallgatóinknak jár.