fbpx

3. MODUL

KATA egyéni vállalkozás létrehozása

ONLINE TANFOLYAM

Ebben az online tanfolyamban végigvesszük az indulás előtt felmerülő leggyakoribb kérdéseket, majd lépésenként, képernyőről képernyőre végig megyünk a létrehozás teljes folyamatán. Megmutatjuk, hogy milyen bejelentéseket kell tenned, melyik nyomtatványt hogyan kell kitöltened, mire  milyen határidők vonatkoznak.
Frissített 2021-es változat!

Mindent összekészítettünk neked, amire szükséged lehet a vállalkozásod létrehozáshoz:

Ez egy lépésről lépésre útmutató, a 2021-as szabályoknak megfelelően ahhoz, hogy te magad, könyvelő nélkül, létre tudd hozni az alanyi adómentes, KATA adózó egyéni vállalkozásod.

Kattints bátran, vásárlás után azonnal hozzáférsz a tananyaghoz!

Miért vásárold meg ezt az online tanfolyamunkat?

Professzionálisan kidolgozott szakmai anyagokból tanulhatsz

Lépésről lépésre mutatunk be minden teendőt a vállalkozás létrehozásával kapcsolatban, így pontosan fogod tudni mit hogyan kell kitölteni, hova és hogyan kell beküldeni.

Minden lépésnél megmutatjuk, te magad hogyan tudod ellenőrizni, hogy mindent jól csináltál.

Mindenki számára érthetően magyarázunk el mindent, így biztosra veheted, hogy te magad mindent el tudsz intézni.

Ha mégis elakadnál, tanfolyam felületén minden leckénél tudsz kérdezni is, nem hagyunk magadra tanulás közben!

KATA egyéni vállalkozás indításán gondolkodsz?

Ha igen, akkor ez az online képzés neked készült!

Képzésünkkel könyvelő nélkül, te magad létre fogod tudni hozni KATA egyéni vállalkozásod!

Mit tartalmaz ez az online képzésünk?

A KATA nehézsége nem abban rejlik, hogy a szabályok, törvények nehezen érthetőek lennének. Az a nehéz benne az, hogy nagyon sok szabály van amiről tudnod kell, mert ha ezeket nem veszed figyelembe, akkor máris nagy bajba kerülhetsz.

Ehhez hozzájön, hogy egy katásnak, nem csak a KATA törvényt kell ismernie. Úgyanúgy vonatkozik rá az egyéni vállalkozóról és egyéni cégről szóló törvény, az áfa törvény, nemzetközi törvények és szabályok és még rengetek minden más.

Ezt az internetről összeszedni, kibogarászni szinte lehetetlen.

Pont emiatt hoztuk létre ezt a képzést, hogy ne kelljen napokat, heteket ezzel eltöltened. Egyetlen képzésben összeszedtük neked a KATA adózás szabályait, olyan részletséggel ahogyan még egy könyvelő se magyarázná el neked!

Igen, ezt ilyen határozottan ki merjük jelenteni!

Ha szeretnél magabiztos tudást szerezni a KATA adózásról, akkor ez a tanfolyam neked készült! Ne habozz kattints a gombra, és vásárold meg most!

Mit tartalmaz ez a képzésünk?

A képzés két nagy részből áll!

1. Mielőtt belevágunk vállalkozásunk létrehozásába...

Az elsőben végig vesszük azokat a tudnivalókat, leggyakrabban felmerülő kérdéseket, ami a vállalkozás létrehozása előtt fel szokott merülni.

Mikortól végezhetek tevékenységet?

Mennyi időt vesz igénybe a vállalkozásunk létrehozása? Mikortól végezhetünk tevékenységet, és mikor állíthatjuk ki az első számlánkat?

Miért fontos a vállalkozásunk létrehozásának dátuma?

Nem mindegy, hogy hogyan időzítjük a vállalkozásunk létrehozásának időpontját, ugyanis a KATA keretünket is befolyásolja és felesleges költséget jelenthet nekünk a rossz időzítés.

Kell-e vállalkozói bankszámla a katás vállalkozásomhoz?

Gyakran merül fel ez a kérdés. Átvesszük mi a különbség magán- és vállalkozói bankszámla között és KATA egyéni vállalkozónak mikor kell és mikor nem vállalkozói bankszámla.

Kell-e vállalkozói igazolványt kiváltanom?

Ma már ritkábban merül fel, de ezt is átvesszük, hogy kell-e vállalkozói igazolványt kiváltani.

Tevékenységek kiválasztása vállalkozásunkhoz (TEAOR, azaz ÖVTJ)

Egy nagy leckében alaposan végigvesszük amit a vállalkozásunk tevékenységeinek kiválasztásával kapcsolatban tudnunk kell. Hogyan keressük ki a megfelelő kódokat, hogyan ellenőrizzük, hogy bejelentés- vagy engedélyköteles, vagy képzéshez kötött az adott tevékenység.

Székhellyel, telephellyel kapcsolatos tudnivalók

Mi a székhely és a telephely között a különbség, milyen szabályok vonatkoznak rájuk. Mi van ha miénk az ingatlan, és mit lehet tenni ha nem? Különböző forgatókönyveken végigvesszük ezeket a lehetőségeket.

Állami támogatások, kedvezmények, lehetőségek

Egy rövid leckében kitérünk arra, hogy milyen állami támogatások és pályázatok lehetségesek egyéni vállalkozás indításánál, és mire kell nagyon ezekere odafigyelni.

2. KATA egyéni vállalkozás létrehozása lépésről lépésre....

A második részben pontról pontra, képernyőről képernyőre, nyomtatványról nyomtatványra, pontos és részletes útmutatást adunk arra vonatkozólag, hogy te magad hogyan hozd létre a vállalkozásod. Minden egyes lépésnél azt is megmutatjuk, hogy te magad, hogyan tudod ellenőrizni, hogy az adott bejelentést megfelelően tetted meg.

KATA egyéni vállalkozás létrehozásának folymata összefoglalva

Pontról pontra végigmegyünk a teljes folyamaton, hogy pontosan lásd mi vár majd rád.

Ellenőrzőlista indulás előtt

Összeállítottunk egy ellenőrzőlistát, hogy a létrehozás a lehető legzökkenőmentesebben menjen.

1. lépés: Ügyfélkapus hozzáférés létrehozása

Ha még nincs Ügyfélkapus hozzáférésünk, hogyan tudunk igényelni magunknak. Az ügyfélkapus azonosítónk megléte előfeltétele a vállalkozásunk létrehozásának.

2. lépés: Egyéni vállalkozás létrehozása

Megmutatjuk milyen online felületen kell létrehozni az egyéni vállalkozásodat, hol milyen űrlapot kell kitölteni, hol kell jelölni, ha KATA adózó-, hol azt hogy alanyi adómentes szeretnél lenni.

3. lépés: Székhelyszolgáltató bejelentése, amennyiben szükséges...

Amennyiben székhelyszolgáltatót veszünk igényben, ezt külön jeleznünk kell a NAV-nak. Megmutatjuk pontosan melyik nyomtatványt, hogyan kell kitölteni ehhez.

4. lépés: Iparűzési adóra bejelentkezés

Röviden kitérünk az iparűzési kétféle fizetési módjára, bemutatjuk hogyan tudod leellenőrizni, hogy a székhelyszerint önkormányzatnál mennyi pontosan az iparűzési adó, és részletesen bemutatjuk, hogyan kell a bejelentést megtenni ha budapesti székhelyünk van, és akkor ha nem budapesti.

5.lépés: Kamarai regisztráció

A kamarai regisztráció kicsit túl van bonyolítva, de mi lépésről lépésre, megmutatjuk, hogyan tudod ezt megtenni, mire kell figyelned.

6. lépés: NAV online regisztráció

Nem csak a számlázó használatát kell bejelentenünk, hanem külön regisztrálnunk is kell a NAV online számlázójába. Ezt nem szabad összekeverni a 6.-ik lépéssel!

Kik vagyunk mi?

A KatásLeszek 2017 óta készít online képzéseket kimondottan KATA adózó egyéni vállalkozóknak. A több évnyi oktatóanyag fejlesztés és Szedlák Anita több mint 15 éves szakmai tapasztalata a garancia arra, hogy a maximálisan elégedett leszel a tőlünk vásárolt online tanfolyamokkal.

Molnár Szabolcs

KatásLeszek alapítója és ügyvezetője

Szedlák Anita

Könyvelő,
KatásLeszek szakmai koordinátora,
Ledger & Co. Media Accounting Kft. ügyvezetője

A tanfolyam számokban:

14 db

lecke

1 db

igazolásminta

72

hallgató

5.0 csillag

2 db értékelés alapján

14 db

lecke

26 db

videó

1 óra 10 perc

videóanyag

7

hallgató

5.0 csillag

1 db értékelés alapján

14 db

lecke

1 db

igazolásminta

72

hallgató

5.0 csillag

2 db értékelés alapján

12 db

lecke

26 db

videó

1 óra 10 perc

videóanyag

109

hallgató

5.0 csillag

5 db értékelés alapján

A tanfolyam teljes tartalom jegyzéke:

1. Bevezető - 3 videó

2. KATA adózás szabályai - 6 videó

3. KATA bevételekről és a felső határról - 3 videó

4. Alanyi adómentes és áfakörös - 4 videó

5. További tudnivalók - 6 videó

6. Összefoglalás és hogyan tovább? - 1 videó

Kattints bátran, vásárlás után azonnal hozzáférsz a tananyaghoz!

Hogyan épül fel ez az online tanfolyam?

Modern, átlátható, könnyen használható tanfolyamfelület

A teljesen átalakított és megújított tanfolyamrendszerünk egy új, modern, átlátható és könnyen használható tanfolyam felületet kapott.

Professzionális videók

A képzéseink gerincét a videók adják. Videókban mutatjuk meg és magyarázzuk el az adott témát. A képzés anyagát 2-5 perces videókra szedtük szét, egy-egy videó egy konkrét témával foglalkozik.

Professzionális videók

A képzéseink gerincét a videók adják. Videókban mutatjuk meg és magyarázzuk el az adott témát. A képzés anyagát 2-5 perces videókra szedtük szét, egy-egy videó egy konkrét témával foglalkozik.

Szöveges anyagok, extra információk, hasznos hivatkozások

A leckékhez sokszor extra szöveges információ is tartozik, ami kiegészíti a videók anyagait. Itt találhatóak a videó anyagához kapcsolódó linkek is, így könnyen tudod azonnal alkalmazni az elhangzottakat.

Kérdés szekció minden leckénél

Minden lecke alatt található egy kérdés szekció. Itt az adott leckével kapcsolatos kérdésedet tudod feltenni szakértőinknek, de vissza is tudod olvasni mások által feltett kérdéseket, szakértőink által adott korábbi válaszokat, valamint te is meg tudod osztani a tapasztalatod a KatásLeszek hallgatóival.

Kérdés szekció minden leckénél

Minden lecke alatt található egy kérdés szekció. Itt az adott leckével kapcsolatos kérdésedet tudod feltenni szakértőinknek, de vissza is tudod olvasni mások által feltett kérdéseket, szakértőink által adott korábbi válaszokat, valamint te is meg tudod osztani a tapasztalatod a KatásLeszek hallgatóival.

Tudáspróbák

Minden tanfolyamhoz készül tudáspróba is, mely segítségével tudod tesztelni a frissen megszerzett tudásodat. A tanfolyam anyagából rákérdezünk a legfontosabb információkra, így nem csak tesztelni tudod a tudásod, hanem be is tudod gyakorolni azokat.

Csatlakozz a KATA Mesterkurzus VIP hallgatói Facebook csoportjához!

Létrehoztunk egy privát Facebook csoportot, hogy hallgatóinknak legyen egy olyan zárt, szűkkörű KATA adózással és vállalkozással kapcsolatos szakmai Facebook csoportja, ahol szabadon feltehetitek kérdéseiteket, segíthettek egymásnak, elérhetitek oktatóinkat. A csoporthoz való csatlakozásra minden hallgatónk jogosult, aki megvásárolta valamelyik képzésünket.

Mit mondtak azok, akik elvégezték ezt a tanfolyamunkat?

Értékelések és vélemények

5.0
Átl. értékelés
3 db értékelés
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Mi a véleményed erről a képzésről? Oszd meg a leendő hallgatókkal!
Tarján Csilla
1 év ezelőtt
Tudást ad

A tanfolyam tudást es bátorságot ad ahhoz hogy neki merjünk vágni egyedül is a vállalkozás bejelentéséhez. Jól áttekinthetően foglalja össze a teendőket, képekkel es példákkal szemléltetve.

×
Preview Image
Kovács Tamás Roland
2 év ezelőtt
Nagyon értékes leírás!

A III-as modul leírásai alapján egyedül (könyvelő nélkül) is simán elindítható a vállalkozás...a végén azért vannak izgalmas dolgok (már majdnem könyvelőhöz fordultam - a számlázó program résznél), de igazából minden követhető, és megoldható....Köszönjük! 🙂 Ha valaki nekiül, és egy lendületből meg akarja csinálni, kicsit soknak tűnhet a sok regisztráció, de nem vészes!

×
Preview Image
Molnár László
2 év ezelőtt
Átfogó részletes útmutatás a vállalkozás létrehozásához

A tanfolyam hatalmas segítség azoknak akik vállalkozás létrehozása előtt állnak. Ilyen részletes útmutatót máshol nem találtam az interneten, az hogy minden lépésnél külön bemutatta, hogy hogyan tudom ellenőrizni magam, extra magabiztosságot és nyugalmat adott nekem. Köszönöm! 🙂

×
Preview Image
További értékelések megtekintése
Mi a véleményed erről a képzésről? Oszd meg a leendő hallgatókkal!
"Kiváló oktatóanyag, logikusan felépített, élvezetes videókkal! Nagy segítség volt számomra, hálás köszönet!"
Szakács Éva
...
5/5
"A KATA adózás szabályai modul kiváló és naprakész áttekintést ad arról, hogy miért jó és esetleg miért nem ajánlott a KATA adózást választani. Az anyag egy része legkevésbé sem haszontalan ismétlés, még az anyag további részei életszerű példákkal mutatják be, hogy hogyan is kell értelmezni a jogszabályban leírtakat. Csak ajánlani tudom mindenkinek."
Nyíri András
...
5/5
"Nagyon sokat segít, kitűnő"
Váradi Gyöngyi
5/5
"Nagyon tetszett a tanfolyam,tömör ,értékes és érthető.Köszönöm. Ajánlom minden kezdő vállalkozónak aki szeretne tisztában lenni a fontos teendőivel."
Papp Anna
5/5
Kattintás után átviszünk a megrendelés oldalra, ahol a fizetés után azonnal hozzá tudsz férni a tanfolyamhoz.

Ami minden tanfolyamunk mellé jár...

Két extra érv, hogy miért a mi képzésünket válaszd!

Örökös hozzáférés
Nálunk nincsenek ütemezett videók, korlátozott hozzáférés vagy lejáró előfizetések. A tanfolyam megvásárlásával örökös hozzáférést kapsz ehhez a tanfolyamhoz, így annyiszor és akkor nézed meg, amennyiszer csak szeretnéd.

30 napos pénzvisszafizetési garancia
Biztosak vagyunk benne, hogy hasznosnak fogod találni ezt a tanfolyamunkat. Amennyiben mégsem, akkor 30 napon belül jelezd nekünk és visszafizetjük az árát. Igen, ennyire biztosak vagyunk benne!

Csomagban jobban megéri!

KATA Mesterkurzus csomagot megvásárolva, mind az 5 db KATA online tanfolyamunkat megkapod!

5 db

Online tanfolyam

84 db

oktató videó

4 óra

videóanyag

71 db

kidolgozott téma

4,9 ⭐️

átlagos értékelés

Mind az öt tanfolyam egy csomagban, kedvezményes áron!

Ebben a csomagban megkapod a KATA Mesterkurzus mind az öt tanfolyamát, ami tartalmazz több mint 4 órányi videóanyagot, professzionális, mindenki számára érthető videókkal. Ezeken felül képzéseink tartalmaznak szöveges kiegészítéseket, magyarázatokat, törvényrészleteket, tudáspróbákat.

Szerezd be most kedvezményes áron a teljes csomagot !

54 950 Ft

19 990 Ft + ÁFA

* ‘KATA bevallás’ képzésünket 2021. január 15.-ig frissíteni fogjuk a legfrissebb szabályoknak megfelelően.

KATA Mesterkurzus

KATA Mesterkurzus

Mind az öt modul egy csomagban, kedvezményes áron!

Ebben a csomagban megkapod a KATA Mesterkurzus mind az öt tanfolyamát, ami tartalmazz több mint 4 órányi videóanyagot, professzionális, mindenki számára érthető videókkal. Ezeken felül képzéseink tartalmaznak szöveges kiegészítéseket, magyarázatokat, törvényrészleteket, tudáspróbákat.

Szerezd be most kedvezményes áron a teljes csomagot !

24 990 Ft

* ‘KATA bevallás’ képzésünket 2021. január 15.-ig frissíteni fogjuk a legfrissebb szabályoknak megfelelően.

Vásárold meg most a képzést magadnak!

Vásárlás egy perc alatt megvan, azonnal hozzáférsz a online tanfolyamhoz!
EXTRA GARANCIA: Garantáljuk, hogy sikeresen létre fogod tudni hozni a KATA egyéni vállalkozásod képzésünk segítségével, ha nem, visszafizetjük neked a képzés teljes árát!

A képzés ára:

9 990 Ft + ÁFA

9 490 Ft + ÁFA

A tanfolyamot azonnal el tudod kezdeni, nem kell senkihez sem igazodnod, olyan sorrendben és ütemben tudsz haladni, ahogy csak szeretnél. Ráadásul a videókat bármikor és bármennyiszer újranézheted, ha pedig valami kérdésed van a tanfolyam anyagával kapcsolatban, az erre kialakított felületen meg tudod tőlünk kérdezni.

Gyakran Felmerülő Kérdések

A regisztrációhoz nem kell mást tenned, mint kattintani a nagy zöld gombra, majd add meg az adataidat. Ekkor kapsz majd egy visszaigazoló e-mailt, hogy sikeresen felíratkoztál. Másnaptól márkapod is az első napi leckét.
Nem, a KATA Mesterkurzus VIP Facebook csoport hozzáférés, csaka. fizetős tanfolyamokat megvásárló hallgatóinknak jár.