fbpx
LEADÁSI HATÁRIDŐ:
nap
óra
perc
másodperc

14 napos képzés a KATA adózásról!

Kattints bátran, valóban teljesen ingyenesen tekintheted meg ezt a képzést!

A KATA adózást ismerned kell, akkor is ha mindent egyedül intézel, de akkor is ha könyvelővel dolgozol együtt!

Miért végezd el ezt a képzésünket?

Kattints bátran, valóban teljesen ingyenesen tekintheted meg ezt a képzést!

Mit fogunk végig venni a következő 14 napban?

Az új leckéről mindig e-mailben fogsz értesítést kapni, majd bejelentkezés után, maga a tanfolyam oldalán fogod tudni megnézni őket.

Mi az KATA és mikor válasszuk?

Mi is az a KATA adózás? Milyen adót vált ki a KATA és milyeneket nem? Végig számoljuk, hogy mekkora bevételnél mennyire éri meg a KATA adózást választani, valamint azt is végig vesszük, hogy milyen esetekben nem lehetsz katás egyéni vállalkozó, mert bizony, vannak kizáró okok is.

Főállásban vagy mellékállásban?

Mikor kell főállású katásnak lenni, és mikor lehetünk mellékállású katás? Mit is jelent ez, és mikor mekkora összegű havi KATA adót kell fizetnünk?

Iparűzési adó fizetésének kétféle módja

Vállalkozásunk létrehozása után nyilatkoznunk kell, hogy hogyan szeretnénk fizetni az iparűzési adót. Ezt sokan elrontják, ezért ebben a leckében végig vesszük a lehetőségeket, kiszámoljuk, hogy melyik esetben melyiket érdemes választani, és hogy milyen szabályok vonatkoznak rá.

Iparkamarai hozzájárulás

Minden egyéni vállalkozónak regisztrálnia kell magát a területileg illetékes iparkamaránál. Megnézzük ez pontosan mit jelent, mekkora összeget kell fizetni és mikor?

Katások és a bevétel

Mi számít bevételeknek a KATA szempontjából és mi nem? Végig vesszük, hogy miért fontos a bevétel megszerzésének az időpontja, valamint, hogy mikor van és mikor nincs jelentősége a költségeknek KATA adó szempontjából.

KATA bevételi határ és annak kiszámítása

Mekkora a KATA bevételi határ 2020-ban? Ha év közben szüneteltünk, mentesítést kértünk akkor ilyen esetekben, hogyan kell arányosítani azt? Példákon keresztül végig számoljuk a lehetőségeket.

Alanyi adómentes vagy áfakörös?

Mit jelent az, hogy alanyi adómentes és mit, hogy áfakörös? Mi 2020-ban az alanyi adómentesség határa, és pontosan hogyan kell azt kiszámítani, ha nem egész évben voltunk KATA vállalkozók?

Milyen teendőink vannak, ha túllépjük a 12 milliót?

Ha elérjük a 12 milliós határt, akkor nem csak a 40%-os extra KATA adóval kell foglalkoznunk. Ebben a leckében végigvesszük milyen teendőink lesznek, és mit kell tudni arról, ha áfakörösök leszünk?

Tevékenység végzése táppénz, CSED és GYED alatt

Sokszor merül fel, hogy végezhetünk-e tevékenységet táppénz, CSED és GYED alatt. Ha igen, akkor milyen esetekben? Ezeket fogjuk végig venni ebben a leckében.

Nyugdíj alakulása KATA esetén

Sokat lehet hallani, hogy katások nem igazán számíthatnak majd nyugdíjra. Ezt a témát fogjuk ebben a leckében körbejárni.

KATA, a színlelt munkaviszony és a 7 pont

Biztosan hallottál már arról a 7 pontról, amiből ha egynél többet teljesítesz akkor a hatóság nem nyílváníthatja színlelet munkaviszonynak az adott együttműködést. De pontosan mi is ez a 7 pont és mire kell közben figyelni?

Munkaerő alkalmazása katásként

Sok a tévhit azzal kapcsolatban, hogy katás vállalkozó, hogyan foglalkoztathat alkalmazottat. Ebben a leckében végigvesszük a három lehetőséget, valamint egy külön videóban kitérünk arra, hogy katás vállalkozó más katás vállalkozókkal milyen formában tud együttműködni.

Termékek értékesítése katásként

Katás vállalkozóként nyugodtan árulhatunk fizikai termékeket is, de van pár szabály amiket tudunk kell, hogy biztosan ne legyen később probléma belőle. Ezeket vesszük végig, több példát is bemutatva.

...egy nagy összefoglalás az elmúlt 14 napról!

Ebben a leckében összefoglaljuk a a tanfolyam anyagát, kiemeljük a legfontosabb gondolatokat. Remek lehetőség, hogy felelevenítsd, a 14 nap alatt tanultakat, így biztosra veheted, hogy a legfontosabb tudnivalók a KATA adózásról megmaradnak benned!

A tanfolyam számokban...

26 db

videó

1 óra 10 perc

videóanyag

109

hallgató

5.0 csillag

5 értékelés alapján

Kattints bátran, valóban teljesen ingyenesen tekintheted meg ezt a képzést!

Hogyan épül fel nálunk egy tanfolyam, amit ebben az ingyenes képzésben is megkapsz?

Modern, átlátható, könnyen használható tanfolyamfelület

A teljesen átalakított és megújított tanfolyamrendszerünk egy új, modern, átlátható és könnyen használható tanfolyam felületet kapott.

Professzionális videók

A képzéseink gerincét a videók adják. Videókban mutatjuk meg és magyarázzuk el az adott témát. A képzés anyagát 2-5 perces videókra szedtük szét, egy-egy videó egy konkrét témával foglalkozik.

Szöveges anyagok, extra információk, hasznos hivatkozások

A leckékhez sokszor extra szöveges információ is tartozik, ami kiegészíti a videók anyagait. Itt találhatóak a videó anyagához kapcsolódó linkek is, így könnyen tudod azonnal alkalmazni az elhangzottakat.

Kérdés szekció minden leckénél

Minden lecke alatt található egy kérdés szekció. Itt az adott leckével kapcsolatos kérdésedet tudod feltenni szakértőinknek, de vissza is tudod olvasni mások által feltett kérdéseket, szakértőink által adott korábbi válaszokat, valamint te is meg tudod osztani a tapasztalatod a KatásLeszek hallgatóival.

Tudáspróbák

Minden tanfolyamhoz készül tudáspróba is, mely segítségével tudod tesztelni a frissen megszerzett tudásodat. A tanfolyam anyagából rákérdezünk a legfontosabb információkra, így nem csak tesztelni tudod a tudásod, hanem be is tudod gyakorolni azokat.

Mit mondtak azok, akik elvégezték ezt a tanfolyamunkat?

"Kiváló oktatóanyag, logikusan felépített, élvezetes videókkal! Nagy segítség volt számomra, hálás köszönet!"
Szakács Éva
...
5/5
"A KATA adózás szabályai modul kiváló és naprakész áttekintést ad arról, hogy miért jó és esetleg miért nem ajánlott a KATA adózást választani. Az anyag egy része legkevésbé sem haszontalan ismétlés, még az anyag további részei életszerű példákkal mutatják be, hogy hogyan is kell értelmezni a jogszabályban leírtakat. Csak ajánlani tudom mindenkinek."
Nyíri András
...
5/5
Kattints bátran, valóban teljesen ingyenesen tekintheted meg ezt a képzést!

Kezdd el most!

[erforms id="26073"]

Mi történik miután rányomtam a 'Kérem az ingyenes képzést!' gombra?

Jó tanulást kívánunk!

Gyakran Felmerülő Kérdések

A regisztráció egy perc alatt megvan. Nem kell  mást tenned, mint kitöltöd a három adatot bekérő űrlapot és rányomsz a ‘Kérem az ingyenes képzést! gombra.

Ezután átirányítunk a bejelentkezés oldalra, ahol a regisztrációnál megadott adataiddal be tudsz lépni. Érdemes a ‘Emlékezzen rám’ jelölőt bejelölni, hogy ne kelljen minden leckénél újra és újra belépned.

Belépés után a tanfolyam oldalán találod magad, ahol len az első leckére (Üdvözöllek a KATA adózás szabályai online tanfolyamban! ​- bevezető lecke) kattintva el is kezdheted a képzést.

Igen, valóban ingyenes, teljes értékű tanfolyam. A regisztrációnál nem is kérünk bankkártya adatokat.

Ahogy láthattad a weboldalunkon ez a tanfolyam meg is vásárolható 7990 forintért. A fizetős és az ingyenes tanfolyam tartalmában teljesen megegyezik. Pontosan ugyanazok a videók, ugyanazok az anyagok találhatóak benne.

A különbség ott van, hogy a fizetős változatnál azonnal meg kapod a teljes anyagot, és örökös hozzáférést kapsz, így bármikor később vissza tudsz térni, hogy az anyagot újra megnézd. Hónapokkal később is tudsz kérdezni egy-egy lecke oldalán.

Ezzel szemben ebben az ingyenes változatban 14 napon keresztül, leckékre bontva kapod meg az anyagot, naponta 1-1 leckét, miután lejár a 14 nap nap, utána már nem fogsz többet hozzáférni a tanfolyam anyagához.
De ne aggódj, bármikor válthatsz a fizetős változatra, de természetesen nem kötelező.

A fizetős változatra bármikor áttérhetsz és onnantól kezdve megkapod az örökös hozzáférést a tanfolyamhoz.
A tanfolyam bármikor elérhető lesz a számodra, a videókat akkor és annyiszor nézed vissza amennyiszer csak szeretnéd.
Lesz egy saját videókézikönyved, ami mindig ott lesz neked.

error: