fbpx

4.3.2. – Bevétel banki átutalás esetén

Megkezdtük a KATA Bevallás tanfolyamunk 2021-es változatának frissítését!

A feltöltés folyamatban van, az anyagon még dolgozunk, így előfordulhat, hogy régi-, részben feltöltött-, hiányos vagy szakmailag még nem véglegesített anyagok lesznek láthatóak. A teljesen megújított képzés feltöltése nagy és időigényes munka, de terveink szerint 2021. január 15.-ig felkerül a teljes új anyag. Érdemes várni, mert egy jelentősen kibővített anyagot fogsz kapni, mellyel sokkal egyszerűbben fogod tudni az idei KATA bevallásodat elkészíteni. 🙂
Addig a türelmedet kérjük!

Banki átutalásnál, már egy kicsit bonyolódik, ugyanis utalás esetén, mindig a számla összegének a beérkezési időpontja az ami számít, tehát, akkor amikor a számla összege meg is érkezik a számlánkra, függetlenül attól, hogy mikor számláztuk azt ki.

Például, ha december 25.-én kiszámlázunk 100.000 Ft-ot az ügyfelünknek, a számlát át is küldjük neki, de ő csak következő év január 2-án utalja át nekünk a pénzt, ami meg is érkezik a számlánkra, akkor ezt az összeget, már csak a következő évre kell számolni, vagyis a következő év KATA keretébe fog beleszámítani.

Viszont, ha ez az utalás beérkezik december 31. előtt, akkor bele kell venni a bevallásunkba.

Emiatt érdemes a bevallás készítésekor az előző év végi és az adott év eleji számlákat összevetni a bankszámlakivonatunkkal, hogy biztosan jól számoljunk.

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments