fbpx

4.7.2. – NAV általi javítás

Megkezdtük a KATA Bevallás tanfolyamunk 2021-es változatának frissítését!

A feltöltés folyamatban van, az anyagon még dolgozunk, így előfordulhat, hogy régi-, részben feltöltött-, hiányos vagy szakmailag még nem véglegesített anyagok lesznek láthatóak. A teljesen megújított képzés feltöltése nagy és időigényes munka, de terveink szerint 2021. január 15.-ig felkerül a teljes új anyag. Érdemes várni, mert egy jelentősen kibővített anyagot fogsz kapni, mellyel sokkal egyszerűbben fogod tudni az idei KATA bevallásodat elkészíteni. 🙂
Addig a türelmedet kérjük!

A NAV az adóbevallás helyességét minden esetben megvizsgálja. Az elírásokat, számítási hibákat kijavítja, és ha ez a javítás adófizetési kötelezettséget von maga után, akkor 30 napon belül értesíteni fog téged erről.

Akkor ha:

  • a te közreműködésed nélkül nem javítható ki,
  • vagy az adótartozásáról, köztartozásáról nem nyilatkoztál,
  • vagy a jogszabályban előírt igazolásokat nem nyújtottad be,
  • továbbá az adóbevallásából, nyilatkozatából olyan adatok hiányoznak, amelyek a NAV nyilvántartásában sem szerepelnek,

a NAV 15 napon belül, határidő kitűzésével javításra (hiánypótlásra) fog téged felszólítani.

Hiánypótlásra történő felszólítás esetén a bevallását elektronikusan benyújtó adózó, a hibák kijavítását követően a bevallást javítóbevallásként újból benyújthatja.

Ekkor a „Hibásnak minősített nyilatkozat / bevallás

vonalkódja” mezőbe be kell írnod az eredeti (hibásnak minősített) bevallás 10 jegyű vonalkódját, ami megtalálható a javításra felszólító levélben.

Az elektronikus javítóbevallásban a „Bevallás jellege” mező értékét a javítandó bevallásban szereplő bevallásjelleggel megegyezően kell kitölteni.

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
error: